Julkaistu aloitesovelluksessa 25.1.2018 käsittelyssä.

Heikki Hurstin leipäjonojen asiakasmäärät ovat kymmenkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Erilaiset leikkaukset ovat koskettaneet eniten vähäosaisia; mm. eläkeläisiä, työttömiä ja opintotuen varassa olevia opiskelijoita.

Hurstin valinta jakaa Helsingin Kalliossa ruokaa vähävaraisille keskiviikkoisin ja perjantaisin. Heikki Hurstin isän Veikko Hurstin vuonna 1967 aloittama toiminta on vaarassa loppua, vaikka esimerkiksi keskiviikkona 24.1.2018 kovassa lumisateessa ruokaa jonotti yli 2500 ihmistä Helsinginkadulla. Hurstin toiminta perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin, joita on viime aikoina tullut vähemmän.

Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten Kallion Helsinginkadulla sijaitsevan toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Aukkoa on jouduttu paikkaamaan rahalla, joka on tarkoitettu ruoan ja tarpeiden hankkimiseen vähäosaisille.

Hurstin itsensä mukaan Helsingin kaupungin sosiaaliviraston piti maksaa vuokrat ja sähköt, mutta näin ei Helsingin kaupunki ole toiminut.

Edellä oleviin seikkoihin viitaten esitän, että Helsingin kaupunki budjetoi lisää vuoden 2018 menoihin 50 000 euroa Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi.

Pia Kopra

Valtuustoaloite Hurstin ruoka-avun toiminnan turvaamiseksi myöntämällä yhdistykselle 50 000 euroa ei menestynyt sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä 20.5.2018. Lautakunta ei puoltanut rahan myöntämistä. Perustelut olivat ontuvia: mm. yksityisten lahjoitusten merkittävä kasvu. Kaupunki ei voi vetäytyä vastuustaan omista köyhistä ja nälkäisistä kaupunkilaisistaan vetoamalla yksityisiin lahjoituksiin. Aloite tulee vielä kaupunginhallitukseen ja valtuustoon. Siellä sitten nähdään kuka oikeasti välittää omista heikoimmassa asemassa olevista kaupunkilaisista. Rahaa kun tuntuu riittävän laittomasti maassa oleville isolla kädellä, mutta ei kaupungissa laillisesti oleville köyhille edes se 50 000.

Ennen vaaleja Hurstin luona käydään ja ylistetään avun tärkeyttä, sitten kun ollaan tultu valituksi, se tärkeys haihtuu ilmaan.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201805242200965719_pi.shtml

Categories: Puheenvuoro

0 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: